Довга ризикована ніч для Байдена: ЗМІ розкрили подробиці візиту президента США до Києва

Читати цю новину російською мовою
Довга ризикована ніч для Байдена: ЗМІ розкрили подробиці візиту президента США до Києва
Західна преса відреагувала на несподіваний приїзд президента США до столиці України публікацією цієї новини на перших шпальтах своїх газет, а деякі видання описали подробиці візиту.

За інформацією The New York Times (матеріал вийшов під заголовком “Довга та ризикована ніч для Байдена на шляху до обложеного Києва”) і Bloomberg (“Білий дім діяв в умовах найсуворішої таємності, щоб спланувати поїздку Байдена в Україну”), щоб запобігти витоку, у Білому домі вирішили, що з Байденом до Києва поїде невелика група людей – кілька найближчих помічників , медична бригада, двоє журналістів та охорона.

Додатково було вирішено взяти на борт двох журналістів: фотографа Евана Вуччі з Associated Press та кореспондента Сабріна Сіддікі з The Wall Street Journal.

Вся необхідна інформація була надіслана ним електронною поштою із заголовком «Інструкція з прибуття на турнір з гольфу». У той же час, кільком журналістам у Києві в неділю ввечері сказали з’явитися до готелю Hyatt вранці 20 лютого.

Президентський літак вилетів із Вашингтона в неділю та приземлився на авіабазі Рамштайн у Німеччині. Там з опущеними шторками він провів трохи більше години, поки заправлявся. Потім вирушив у польське місто Жешув. За даними CNN, борт Байдена вилетів з об’єднаної бази Ендрюс Морської авіації США о 4:15 ранку за східним часом (11:15 за київським часом). У Польщі Байден пересів на потяг та вирушив до Києва, шлях зайняв близько 700 кілометрів. Близько 8:00 20 лютого поїзд прибув на станцію Київ-Пасажирський, де президента зустріла посол США в Україні Бріджіт Брінк.

Байден прибув на зустріч до Маріїнського палацу на білому позашляховику Toyota замість автомобіля президентського кортежу. Його зустрів президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена.

О 13:57 Байден залишив Київ, провівши в українській столиці кілька годин. До 20:00 американський президент уже перебував у Польщі.

  • 450
  • 21.02.2023 17:16

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода