Євросоюз не погодив обіцяний до річниці війни пакет санкцій проти РФ

Читати цю новину російською мовою
Євросоюз не погодив обіцяний до річниці війни пакет санкцій проти РФ

У ЄС залишився лише сьогоднішній день, щоб узгодити санкції саме до річниці російського вторгнення в Україну

Євросоюз не зміг узгодити довгоочікуваний пакет санкцій проти Росії через жорстку позицію Польщі, сьогодні буде ще одна спроба.

Про це повідомило Politico.

Сьогоднішній раунд переговорів проходитиме під час офіційних заходів з нагоди першого року війни в Україні, що ставить під сумнів недавню обіцянку голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляйєн президенту Володимиру Зеленському у Києві надати 10-й пакет санкцій саме до цього часу.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Дипломати заявили, що згоди було досягнуто майже за всіма пунктами пакету, втім Польща заперечує проти обмежень на імпорт синтетичного каучуку, які, на її думку, є недостатньо жорсткими.

Однак Варшава заперечує, що затримує запровадження санкцій. «Ми не блокуємо санкції. Ми просто хочемо, щоби санкції мали сенс», – заявив на умовах анонімності польський чиновник.

Усі інші пункти були узгоджені, повідомили чотири дипломати ЄС.

Заперечення Польщі стосувалися пропонованих обмежень імпорту синтетичного каучуку з Росії. Санкційні яструби закликали до повної заборони, але у спробі заспокоїти інші країни, що залежать від цього імпорту, Комісія запропонувала встановити квоту на рівні 560 тисяч метричних тонн, сказав дипломат ЄС.

За словами польського чиновника, це навіть більше, ніж поточний обсяг імпорту. Один із дипломатів ЄС сказав, що запропонована квота «робить санкції безглуздими».

Торгові дані показують, що імпорт із Росії не перевищував цієї квоти протягом останнього десятиліття.

  • 97
  • 24.02.2023 08:15

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода