Франція, Німеччина та Великобританія пропонують Україні оборонний пакт

Читати цю новину російською мовою
Франція, Німеччина та Великобританія пропонують Україні оборонний пакт
Франція, Німеччина та Великобританія вважають, що тісніші зв'язки між країнами НАТО та Україною можуть послужити способом спонукати Київ розпочати мирні переговори з Москвою цього року.

Про це повідомила Wall Street Journal із посиланням на офіційних представників трьох країн.

Париж, Берлін та Лондон вважають надання Україні сучасного військового обладнання, зброї та боєприпасів для самооборони після закінчення війни «способом підвищити впевненість України» на тлі можливих мирних переговорів із Росією.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Однак, за словами джерел видання, коли і на яких умовах розпочнуться можливі мирні переговори, це рішення України.

Чиновники повідомили WSJ, що рішення закликати Київ розпочати мирні переговори з Москвою натякає на «поглиблення приватних сумнівів» серед політиків у Франції, Німеччині та Великій Британії у здатності України витіснити російські війська з Донбасу та Криму.

«Ми постійно повторюємо, що Росія не повинна перемогти, але що це означає? Якщо війна продовжуватиметься досить довго і з такою інтенсивністю, втрати України стануть нестерпними», – сказав WSJ високопоставлений французький чиновник. Він також додав, що ніхто не вірить у можливість повернення Криму.

Хоча параметрів пакту не визначено, деякі офіційні особи з трьох країн заявили, що Україна, ймовірно, отримає доступ до «широкого спектру стандартних систем озброєнь НАТО і більш тісно інтегрує свої збройні сили в ланцюжок постачання західної оборонної промисловості».

Запропонований пакт не включатиме відправлення сил НАТО в Україну або захист за статтею 5, а швидше надасть Україні військові засоби для запобігання майбутньому нападу з боку Росії.

  • 513
  • 25.02.2023 07:50

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода