За дві години до півночі: ЄС встиг узгодити новий пакет санкцій до річниці російського вторгнення в Україну

Читати цю новину російською мовою
За дві години до півночі: ЄС встиг узгодити новий пакет санкцій до річниці російського вторгнення в Україну

Євросоюз встиг погодити 10 пакет санкцій проти РФ 24 лютого

Європейський союз після гарячкового торгу майже в останню хвилину схвалив десятий пакет санкцій проти Росії у річницю вторгнення Москви до України.

Про це повідомило Reuters з посиланням на представників Швеції, що головує в ЄС. Країни дійшли спільної згоди за дві години до півночі, встигнувши таким чином узгодити санкції саме 24 лютого.

Пакет включає більш жорсткі експортні обмеження щодо товарів подвійного призначення, а також заходи проти організацій, що підтримують війну, розповсюджують пропаганду або доставляють безпілотники, які використовуються Росією.

Раніше Євросоюз не зміг узгодити довгоочікуваний пакет санкцій проти Росії через жорстку позицію Польщі

Варшава заявила, що запропоновані обмеження на імпорт російського каучуку в ЄС включають таку велику квоту і такі тривалі перехідні періоди, що на практиці вони не матимуть жодного ефекту.

ЄС заявив, що 10-й раунд санкцій проти Росії з початку війни був розроблений для того, щоб утруднити фінансування війни та позбавити Росію технологічного обладнання та запасних частин для зброї, яка використовується проти України.

Заходи також призначалися для внесення до чорного списку більшої кількості осіб, у тому числі тих, кого Захід називає російськими пропагандистами, тих, кого Київ вважає відповідальними за депортацію українських дітей до Росії, та тих, хто причетний до виробництва іранських безпілотників, розгорнутих на передовій.

Пакет також був розроблений, щоб відключити більше банків, включаючи приватний Альфа-Банк та онлайн-банк Тінькофф, від глобальної системи SWIFT та скоротити торгівлю між ЄС та Росією на понад 10 мільярдів євро.

Як повідомляли Vlasti, влада США в річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну оголосила, що вводить нові масштабні обмеження щодо Росії.

  • 301
  • 25.02.2023 09:23

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода