Якщо Україна не досягне успіхів до осені, Захід схилятиме Київ до переговорів з Москвою – Bild

Читати цю новину російською мовою
Якщо Україна не досягне успіхів до осені, Захід схилятиме Київ до переговорів з Москвою – Bild
Поставками нової зброї західні партнери хочуть дати Україні шанс відвоювати окуповані території до осені, але у разі невдачі контрнаступу вони посилять тиск на Київ заради переговорів із Кремлем.

Про це повідомило німецьке видання Bild.

Видання послалося на інформацію WSJ про те, що 8 лютого в Парижі канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон нібито закликали Зеленського до переговорів із Москвою.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

На думку WSJ, Україна має зблизитися з НАТО, а натомість вести переговори з Росією. Передбачається, що російський президент Володимир Путін залишить захоплені території.

Військовий експерт Мюнхенського університету бундесверу Карл Масала заявив у BILD, що «немає жодних ознак із боку Москви у зацікавленості у переговорах». Тому ця пропозиція «не надто реалістична».

Експерт зі Східної Європи Сергій Сумленний із Європейського центру ініціативи зі стійкості висловив стривоженість щодо такого припущення.

«Слово «мирні переговори» звучить добре та розумно для західного вуха. Проблема в тому, що Росія неодноразово наголошувала на тому, що відправною точкою для будь-яких мирних переговорів має бути визнання російського суверенітету над чотирма територіями, анексованими у Укаїни. Це «за жодних обставин нереально».

На його думку, якщо західні уряди ставлять свою підтримку України у залежність від переговорів, вони “заганяють Україну в російську пастку”.

  • 187
  • 27.02.2023 14:31

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода