Путін змінив командування ППО угруповання в Україні після ударів по Маріуполю

Читати цю новину російською мовою
Путін змінив командування ППО угруповання в Україні після ударів по Маріуполю

Російською ППО в Україні керуватиме генерал Сергій Суровікін

Міноборони РФ вирішило змінити підпорядкування військових ППО після серії українських ударів по глибоких тилах армії, зокрема в Маріуполі.

Про зміну в управлінні ППО повідомило російське агентство ТАСС із посиланням на два джерела, близькі до військового відомства.

За їхніми словами, відтепер протиповітряну оборону виведено з-під управління штабу сухопутних військ та передано під командування Повітряно-космічних сил.

За інформацією The Moscow Times, військова ППО, завданням якої є супровід та прикриття бойових підрозділів, керуватиме генерал Сергій Суровікін, командувач ВКС, який очолював російське угруповання в Україні з жовтня по січень.

Під командуванням Суровікіна російські сили завдавали ракетних ударів по українській енергоінфраструктурі, а також здали Херсон — єдиний обласний центр, захоплений з початку вторгнення.

Про перестановки в управлінні ППО стало відомо за кілька тижнів після того, як Збройні сили України почали завдавати ударів по Маріуполю, розташованому за 80 км від лінії фронту.

  • 221
  • 27.02.2023 15:31

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода