Пекін розпорядився використовувати китайські назви для російських міст та регіонів Далекого сходу

Читати цю новину російською мовою
Пекін розпорядився використовувати китайські назви для російських міст та регіонів Далекого сходу
Міністерство природних ресурсів Китаю опублікувало нові правила щодо топоніміки карт, в яких йдеться про повернення до використання китайських назв восьми міст і районів, окупованих Російською імперією наприкінці 19-го та на початку 20-го століть.

Про це повідомило російське видання АиФ.

Згідно з новою директивою, Владивосток знову називається Хайшеньвай (Затока трепангу), Хабаровськ – Болі, а острів Сахалін – Куедао.

«Дивно, що Пекін змінив правила для карт у цей складний час, на тлі зміцнення зв’язків з Москвою», – сказано в публікації.

Також видання зазначило, що російський уряд поки що ніяк не прокоментував це питання.

«Це рішення викликало гарячу дискусію серед китайських користувачів мережі. Дехто навіть вважає: «Уряд згадав роки принижень і вирішив повернути втрачені території у майбутньому», – зазначив японський журналіст Yaita Akio.

“Використовувати ситуацію, щоб набути собі перевагу – звичайний спосіб дії Китаю. Зараз дружба з Росією – вигідна угода, але якщо Росія впаде, Сі Цзіньпін накладе велику руку на відновлення втрачених у минулому позицій”, – вважають автори матеріалу.

Також вони нагадали, що головний китайський дипломат Ван І днями приїжджав до Москви і називав китайсько-російську дружбу «міцною скелею».

«Однак кожен, хто вивчає історію китайсько-російських відносин, знає, що це ціла енциклопедія інтриг і підступності», – резюмувало видання.

  • 1601
  • 27.02.2023 15:47

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода