США обговорюють із союзниками санкції проти Китаю у разі його військової допомоги РФ

Читати цю новину російською мовою
США обговорюють із союзниками санкції проти Китаю у разі його військової допомоги РФ
США з'ясовують у найближчих союзників можливість запровадження нових санкцій проти Китаю, якщо Пекін надасть військову підтримку Росії у її війні в Україні.

Про це повідомило Reuters.

Консультації, які все ще перебувають на попередній стадії, покликані заручитися підтримкою низки країн, особливо багатих країн Великої сімки (G7), для координації підтримки будь-яких можливих обмежень.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Які саме санкції запропонує Вашингтон, поки що неясно. Міністерство фінансів США, провідне агентство із запровадження санкцій, відмовилося від коментарів.

В останні тижні Вашингтон та його союзники заявляли, що Китай розглядає можливість постачання зброї Росії, що Пекін заперечує. При цьому в адміністрації президента США Джо Байдена не надали публічних доказів.

Вони також застерегли Китай від цього, у тому числі на зустрічах між Байденом і президентом Китаю Сі Цзіньпіном, а також під час особистої зустрічі 18 лютого між держсекретарем США Ентоні Блінкеном і високопоставленим китайським дипломатом Ван І в кулуарах конференція з глобальної безпеки в Мюнхені.

  • 117
  • 02.03.2023 07:34

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода