Військові 126-ї бригади ЧФ РФ відмовилися воювати в Україні «з міркувань совісті»

Читати цю новину російською мовою
Військові 126-ї бригади ЧФ РФ відмовилися воювати в Україні «з міркувань совісті»
Військовослужбовці 126-ї бригади берегової оборони Чорноморського флоту написали близько 20 рапортів із проханням звільнити їх у зв'язку з невиконанням умов контракту та послалися на пункт «в» частини 2 статті 51 ФЗ «Про військову службу».

Про це повідомило російське видання «7х7» та опублікувало кілька фото рапортів.

126 бригада була сформована в Криму. Наразі вона знаходиться на російському опорному пункті в Україні. Військові стверджують, що солдатам заборонили ходити у відпустку.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Після написання рапортів до військових приїхали командири, яких нібито «у вічі ніхто не бачив кілька місяців». Командування стало перевіряти всі посилки і, ймовірно, вилучати тактичні речі, їжу та алкоголь.

«Кажуть, що алкоголь утворив у головах виразки, через які туди потрапляють погані думки», – процитував керівництво контрактник.

Він заявив, що бригада вирішила відмовитися воювати «з міркувань совісті». На запитання, чому саме зараз, молодик відповів, що, коли все почалося, вони “приїхали звільняти населення від нацистів”, але люди проти”. Тоді він нібито почав сумніватися.

До складу 126-ї бригади берегової охорони ЧФ РФ входять переважно колишні українські військовослужбовці, які під час анексії Криму змінили присягу і добровільно перейшли на бік ворога.

Найбільші втрати бригада зазнала на Херсонщині навесні 2022 року. А наприкінці січня 2023 року ЗСУ знову сильно прорідили лави зрадників під Олешками.

  • 1046
  • 04.03.2023 15:43

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода