Між Залужним та Зеленським виникли розбіжності через Бахмут, – Bild

Читати цю новину російською мовою
Між Залужним та Зеленським виникли розбіжності через Бахмут, – Bild
Між президентом України Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним виникли розбіжності через доцільність утримання Бахмута.

Про це повідомило BILD із посиланням на кілька джерел в українському політичному керівництві.

За їхньою інформацією, Залужний ще кілька тижнів тому з тактичних міркувань рекомендував розглянути питання про виведення військ із Бахмута. Проте Зеленський мав інший погляд на це.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Видання зазначило, що з військової точки зору Бахмут не має стратегічного значення, відхід із зруйнованого міста не буде вирішальним.

“Лише завдяки концентрації Росії на Бахмуті та розгортанню тисяч найманців “Вагнера” Бахмут став політичним символом. Зеленський оголосив місто «фортецею» у грудні. Внаслідок невпинних спроб взяти штурмом Бахмут Росія втратила там багато тисяч солдатів”, – сказано в публікації.

Але незважаючи на значні втрати росіян під Бахмутом, там гине і чимало українських військових.

Також BILD додав із посиланням на неназваного українського військового аналітика, що серед захисників Бахмута більшість тих, хто, найімовірніше, поділяє позицію Залужного.

“Переважна більшість солдатів у Бахмуті не розуміє причини, через яку місто все ще утримується. Запитання, які ставлять собі хлопці з Бахмута: Яка стратегія? Навіщо нам окопуватись, коли ворог оточує нас?”, – сказав він.

  • 700
  • 06.03.2023 09:57

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода