Китай прирівняв можливе постачання зброї Росії до військової підтримки США Тайваню

Читати цю новину російською мовою
Китай прирівняв можливе постачання зброї Росії до військової підтримки США Тайваню

Цінь Ган запевнив, що Китай не постачав зброю жодній із сторін "конфлікту в Україні"

Міністр закордонних справ Китаю у вівторок порівняв можливу майбутню військову підтримку Пекіном війни Росії в Україні до продажу зброї США самоврядному острову Тайвань.

Про це повідомило CNN із посиланням на слова глави МЗС Китаю Цінь Гана.

«Чому США просять Китай не постачати зброю Росії, тоді як вони продовжують продавати зброю Тайваню?» – запитав він під час прес-конференції.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Цінь сказав, що «абсурдно» для високопосадовців США втручатися в питання про Тайвань, яке, за його словами, є «справою китайського народу».

«Жодна інша країна не має права втручатися в це», – підкреслив китайський дипломат.

Щодо війни в Україні, Цинь заявив у вівторок, що «Китай не створював кризу, він не є стороною кризи і не надавав зброї жодній із сторін».

«Між війною та миром ми обрали мир; між санкціями та діалогом ми вибрали діалог; між роздмухуванням полум’я та зниженням температури ми вибрали останнє», – сказав міністр.

Правляча Комуністична партія Китаю розглядає демократичний Тайвань як частину своєї території, незважаючи на те, що ніколи не контролювала його, а китайський лідер Сі Цзіньпін неодноразово відмовлявся виключити застосування сили для возз’єднання його з материковим Китаєм.

У вівторок Цинь підтвердив давню позицію Пекіна, відмовившись унеможливити застосування сили для встановлення контролю над Тайванем.

«Ми продовжуватимемо працювати з найбільшою щирістю та максимальними зусиллями для досягнення мирного возз’єднання. Тим часом, ми залишаємо за собою можливість вжити всіх необхідних заходів», – сказав він.

  • 208
  • 07.03.2023 07:32

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода