До ПВК “Вагнер” почали вербувати пацієнтів психлікарень

Читати цю новину російською мовою
До ПВК “Вагнер” почали вербувати пацієнтів психлікарень
Після конфлікту з Міноборони РФ та втрати можливості вербувати ув'язнених у колоніях засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин перейшов на психоневрологічні диспансери.

Про це повідомило The Moscow Times.

Оголошення про те, що тепер для вступу на службу до «Вагнера» не потрібні довідки від психіатра та нарколога, а також флюрограма, розмістили в одній із груп ПВК у соцмережах. Інформацію про готовність брати на службу людей, які проходили лікування у психоневрологічному диспансері, підтвердили рекрутери ПВК.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Кореспондент видання під виглядом добровольця звернувся на гарячу лінію «Вагнера» та повідомив, що лікувався у психоневрологічному диспансері від нервового зриву. У відповідь надіслали формальну інструкцію із вимогами до новобранців та запропонували самостійно себе за нею оцінити.

«З інструкцією ознайомся, якщо все нормально, чекаємо на тебе», — повідомив рекрутер ПВК.

З інструкції випливає, що в ПВК не беруть людей, які «хворіють на тяжкі захворювання, що перешкоджають виконанню завдань, що страждають від наркоманії, а також перехворіли на гепатит В, С».

Однак жодних довідок не вимагають, після прибуття на місце, як випливає з тієї ж інструкції, серйозного медичного обстеження не проводиться: беруть лише експрес-аналіз крові та аналіз сечі на наркотики.

У паблік ВКонтакте рекрутери пояснюють різке зниження вимог до вступників на службу: «щоб прибрати зайву бюрократію».

  • 104
  • 07.03.2023 10:13

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода