Турецька опозиція обрала лідера, який має перемогти Ердогана на виборах

Читати цю новину російською мовою
Турецька опозиція обрала лідера, який має перемогти Ердогана на виборах

Cпільним кандидатом від опозицій в Туреччині став Кемаль Киличдароглу

Перед президентськими виборами, призначеними на середину травня, альянс із шести турецьких опозиційних партій визначився із спільним кандидатом: ним став 74-річний лідер Республіканської народної партії Кемаль Киличдароглу.

Про це повідомляє Bild.

Чинний президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган перебуває при владі останніх 20 років: втім, згідно з передвиборними опитуваннями, цього разу його переобрання під питанням.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Нині Туреччина бореться з високою інфляцією та високим рівнем безробіття. Крім того, на економіку тиснуть наслідки руйнівного землетрусу на півдні країни, внаслідок якого, за офіційними даними, загинуло понад 45 тисяч людей. ООН оцінила збитки від землетрусів у Туреччині як мінімум у $100 млрд.

Киличдароглу вже заявив, що у разі перемоги у президентських перегонах він призначить віце-президентами лідерів решти п’яти опозиційних партій. Киличдароглу очолює турецьку опозицію останні 13 років, проте під його керівництвом Республіканська народна партія ще жодного разу не вигравала вибори в Ердогана.

Лідер турецької опозиції дотримується тієї думки, що Туреччина має вступити до ЄС. Відносини з Росією Киличдароглу збирається вибудовувати «на рівні інститутів, а не лідерів, як це відбувається за Ердогана».

  • 214
  • 07.03.2023 18:27

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода