Від «лише професійних військових» до «плетете маскувальні сітки»: що Путін говорив рік тому і що зараз

Читати цю новину російською мовою
Від «лише професійних військових» до «плетете маскувальні сітки»: що Путін говорив рік тому і що зараз
Президент РФ Володимир Путін привітав росіянок з 8 березня, наголосивши на жінках, які допомагають військовим, а всього рік тому він запевняв їх, що з усіма завданнями в "спецоперації" впораються лише професійні військові.

Крім того, рік тому Путін обіцяв російським жінкам, що на війні в Україні не братимуть участі строковики, і жодних додаткових призовів не проводитиметься.

«Підкреслю, у бойових діях не беруть участі і не братимуть участі солдати, які проходять строкову службу. Не проводитиметься і додатковий призов резервістів із запасу. Поставлені завдання вирішують лише професійні військові», – говорив Путін 8 березня 2022 року.

21 вересня було оголошено мобілізацію, яку Путін назвав «частковою». Влада заявляє, що на війну проти України було мобілізовано близько 300 тисяч чоловіків – не професійних військових.

8 березня 2023 року Путін у відеозверненні окремо привітав жінок-військовослужбовців та тих, чиїх родичів було відправлено на війну в Україну.

«Знаю, як щиро, часом самовіддано ви підтримуєте наших солдатів і офіцерів – і своїх близьких, і зовсім незнайомих хлопців: молитвою, теплими словами та добрими справами. Пишете листи, збираєте посилки з усім необхідним, плетете маскувальні мережі, йдете волонтерами до госпіталів щоб дбати про кожного, як про власного сина», – сказано у привітанні 8 березня 2023 року.

  • 133
  • 08.03.2023 09:47

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода