У Грузії всю ніч тривали протести та сутички з поліцією. Фото і відео

Читати цю новину російською мовою
У Грузії всю ніч тривали протести та сутички з поліцією. Фото і відео
У центрі столиці Грузії Тбілісі всю ніч тривали акції протесту проти ухвалення закону про “іноагентів”, які переросли у сутички їхніх учасників із поліцією.

Про те, що відбувалося, повідомляли місцеві ЗМІ та Telegram-канали.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Протести розпочалися ввечері, кілька тисяч протестувальників залишилися біля будівлі парламенту Грузії на проспекті Руставелі до ранку.

Починаючи з півночі спецназ за допомогою спецзасобів відтісняв протестувальників від парламенту. Після цього учасники акції почали споруджувати на проспекті Руставелі барикади з лавок та сміттєвих баків.

Приблизно після другої години ночі поліція почала активно застосовувати проти протестувальників водомети, сльозогінний газ та світлошумові гранати. У відповідь у силовиків летіли пляшки із запальною сумішшю. Також протестувальники перевернули та підпалили машину спецслужб МВС.

Близько 2:30 стало відомо, що, щонайменше, один співробітник поліції зняв уніформу і заявив про перехід на бік протестувальників. Учасники акції зустріли ці дії оплесками.

Станом на 4:30 ранку кілька тисяч демонстрантів залишалися на проспекті Руставелі, очікуючи на ранок прибуття своїх прихильників з різних міст Грузії. Спецназ періодично підступав до натовпу людей та барикад, обливав їх водою з водометів та затримував учасників протесту.

До 6:00 ранку спецназ за допомогою техніки зніс барикади та продовжив розгін демонстрантів водометами та сльозогінним газом. Також поліція продовжила масові затримання на прилеглих до проспекту вулицях.

  • 616
  • 09.03.2023 08:16

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода