Індія перебуває на межі збройних конфліктів із Пакистаном та Китаєм, – розвідка США

Читати цю новину російською мовою
Індія перебуває на межі збройних конфліктів із Пакистаном та Китаєм, – розвідка США
Напруженість між Індією та Китаєм, Індією та Пакистаном може посилитись, і існує ймовірність конфліктів між цими ядерними країнами.

Про це пише The Economic Times з посиланням на розвідувальну спільноту США.

У доповіді йдеться, що кризи між Індією та Пакистаном викликають особливе занепокоєння через ризик ескалації між двома державами, які мають ядерну зброю. Також наголошується, що під керівництвом прем’єр-міністра Нарендри Моді Індія з більшою ймовірністю, ніж у минулому, відповість військовою силою на пакистанські провокації.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Хоча Індія та Китай провели двосторонні прикордонні переговори та врегулювали питання щодо кордонів, відносини між державами залишаються напруженими.

У доповіді зазначили, що розширення військових позицій Індії та Китаю вздовж спірного кордону підвищує ризик збройної конфронтації між двома ядерними державами, що може спричинити прямі загрози особам та інтересам США та заклики до втручання США.

Також у доповіді сказано, що Пакистан має довгу історію підтримки антиіндійських груп бойовиків.

«Сприйняття кожної зі сторін підвищеної напруженості підвищує ризик конфлікту, потенційними осередками якого можуть стати насильницькі заворушення в Кашмірі або напад бойовиків в Індії», – йдеться у доповіді.

Тим часом США висловили готовність співпрацювати з Пакистаном у боротьбі з терористичними загрозами.

  • 589
  • 09.03.2023 12:39

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода