Великі втрати та нестача боєприпасів змусять Путіна перейти до оборони, – розвідка США

Читати цю новину російською мовою
Великі втрати та нестача боєприпасів змусять Путіна перейти до оборони, – розвідка США

Директорка національної розвідки США Авріл Д. Хейнс

Росії не вистачає боєприпасів та військ, щоб цього року досягти значних територіальних успіхів в Україні, і вона може перейти до стратегії «утримувати та захищати», що затягне війну.

Як повідомило The New York Times, про це заявила директорка національної розвідки Авріл Д. Хейнс.

За її словами, після невдач на полі бою президент Росії Володимир Путін став розуміти проблеми, з якими стикаються його військові, та може скоригувати свою стратегію у короткостроковій перспективі.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

«Незважаючи на те, що російський наступ триває, вони зазнають високих втрат. Путін, ймовірно, краще розуміє межі того, на що здатні його збройні сили, і, схоже, поки що зосереджений на більш обмежених військових цілях», – сказала Хейнс.

За її словами, Росія може розглядати продовження війни, навіть якщо це означає тривалі паузи у наступальному просуванні як найкращий шанс для досягнення своїх стратегічних цілей.

Також, за даними розвідки, окрім втрат у військах Росія стикається із серйозними моральними проблемами та нестачею боєприпасів.

«Якщо Росія не ініціює обов’язкову мобілізацію і не виявить суттєвих запасів боєприпасів у третіх сторін, їм буде все важче підтримувати нинішній рівень наступальних операцій у найближчі місяці», – сказала Хейнс.

«Короче кажучи, ми не очікуємо, що російські збройні сили відновляться цього року настільки, щоб досягти значних територіальних успіхів», – резюмувала глава розвідки.

  • 94
  • 09.03.2023 14:55

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода