Навіщо росіяни зводять лінії оборони у глибокому тилу: у ISW пояснили

Читати цю новину російською мовою
Навіщо росіяни зводять лінії оборони у глибокому тилу: у ISW пояснили
Зведення фортифікаційних ліній оборони в Курській та Бєлгородській областях, можливо, є частиною інформаційних операцій, спрямованих на те, щоб зобразити Україну як загрозливу для російської території та подати війну як екзистенційну для Росії.

Таку думку висловили в Інституті вивчення війни (ISW).

Там додали, що спорудження укріплень у Криму може свідчити про те, що російські війська не впевнені у своїй здатності утримувати окуповані території на півдні України у довгостроковій перспективі.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

У зведенні ISW нагадали, що російські війська продовжують зводити оборонні лінії в тилових районах, віддалених від нинішніх ліній фронту, які, мабуть, ніколи не побачать бойових дій.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков 9 березня заявив, що російська влада завершила будівництво «засічної лінії» укріплень уздовж кордону Бєлгородської області з Україною. Він вимагає виділити війська для захисту цієї системи укріплень на випадок неправдоподібного українського нападу на Бєлгородську область.

В Інституті вважають, що російські війська дуже неправильно розподілили б сили, необхідні для підтримки активних наступальних операцій в інших частинах України, укомплектувавши ці укріплення.

За словами Гладкова, російські чиновники витратили 10 мільярдів рублів (близько 132 мільйонів доларів) на будівництво оборонної лінії, що, ймовірно, є марною витратою коштів на тлі сумнівів щодо здатності Росії фінансувати свої військові зусилля в Україні, вважають аналітики.

Генеральний штаб ЗСУ також повідомив 10 березня, що російські війська продовжують будувати укріплення вздовж кордону Курської області з Україною, ще одного району, який, певно, ніколи не побачить бойових дій.

«Глава» окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив 10 березня, що російські війська будують оборонну лінію в Криму, і натякнув, що це завдання президента Росії Володимира Путіна. Ці укріплення знаходяться далеко від нинішніх ліній фронту на півдні України, і будь-який російський персонал і техніка, розгорнуті на цих лініях, також потрібні в інших місцях України.

В даний час ISW не спостерігало, щоб російські війська були розгорнуті на жодній із цих оборонних ліній, і тому ці укріплення нині несуттєві для російських операцій в Україні.

  • 146
  • 11.03.2023 07:03

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода