Стратегічний бомбардувальник США біля кордонів РФ зімітував прорив ППО та ядерний удар по Санкт-Петербургу

Читати цю новину російською мовою
Стратегічний бомбардувальник США біля кордонів РФ зімітував прорив ППО та ядерний удар по Санкт-Петербургу
Ядерний бомбардувальник США B-52H Stratofortress здійснив маневри біля кордонів РФ - у Росії вважають, що він відпрацьовував прорив протиракетної оборони та завдання ракетно-ядерних ударів по військових та інфраструктурних об'єктах.

Про це, зокрема, написав російський пропагандистський ресурс «Военное обозрение» із посиланням на дані сервісу Flightradar24.

«Стратегічний бомбардувальник ВПС США B-52H відпрацював атаку Санкт-Петербурга, зайшовши на місто з боку Балтійського моря в районі острова Гогланд, перебуваючи в нейтральному повітряному просторі», – сказано в повідомленні.

За даними Flightradar24, американський бомбардувальник вилетів із території Польщі, після чого пройшов над Балтійським морем у бік РФ.

На думку російських військових експертів, над Фінською затокою B-52H зімітував ракетну атаку, після чого розвернувся і пішов на базу через повітряний простір країн Балтії. Під час атаки американський стратег знаходився на відстані 200 км від Санкт-Петербурга.

«Як вважають експерти, США за допомогою B-52H Stratofortress відпрацювали сценарій прориву протиракетної та протиповітряної оборони Північно-Західного угруповання російської армії з завданням ракетно-ядерних ударів по військових та промислових об’єктах у даному районі», – сказано в публікації.

  • 236
  • 12.03.2023 07:15

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода