Координатор із РФ і $10 тис на людину: у поліції Молдови розкрили план організації масових заворушень

Читати цю новину російською мовою
Координатор із РФ і $10 тис на людину: у поліції Молдови розкрили план організації масових заворушень
На протестах у Молдові прихильники проросійської партії "Шор" готували операцію зі створення масових заворушень. Її координували російські спецслужби, а кожному із провокаторів мали заплатити по $10 тис.

Як повідомила Nokta.md, про це розповів голова поліції Молдови Віорел Чернеуцану в ефірі TV8.

За його словами, учасники операції мали розділитися на 10 груп по 5-10 осіб та розміститися на заздалегідь відомих квартирах. Прибулий із Росії 9 березня інструктор планував відвідати всі адреси – провести навчання та налагодити координацію.

«У цей процес залучені спецслужби з іншої країни, які створюють і планують створювати надалі плани щодо дестабілізації порядку та безпеки Молдови», — сказав глава поліції, уточнивши, що йдеться про спецслужби РФ.

Чернеуцану додав, що поліція впровадила агента до групи організаторів безладу. Він безпосередньо спілкувався з координатором, який прибув з Росії та використовував псевдонім Майя Санду. Координатор керував підготовкою провокаторів разом з іншою людиною, яка має молдавське та російське громадянство і проживає в Росії.

За словами поліцейського, залучені до операції люди — спортсмени та особи з кримінальним минулим.

Схему розкрили у суботу, 11 березня. Затримано 25 осіб. Більшість із них співпрацюють із правоохоронцями. 7 людей затримано як лідерів груп.

  • 379
  • 12.03.2023 12:38

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода