Віце-президентка США Камала Харріс збирається в турне по Африці

Читати цю новину російською мовою
Віце-президентка США Камала Харріс збирається в турне по Африці
Віце-президентка США Камала Харріс вирушить з турне до Африки наприкінці цього місяця, ставши найвищим представником адміністрації Байдена, який відвідає континент.

Про це повідомило CNN із посиланням на пресслужбу Харріс.

Її поїздка відбудеться на тлі прагнень Білого дому зміцнити свої відносини з африканськими країнами, оскільки конкуренти, такі як Росія та Китай, пробивають дорогу до цього регіону.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Харріс планує відвідати Гану, Танзанію та Замбію в рамках історичної поїздки, яка стане її першим візитом на континент як віце-президента США. Також це буде перший візит до Африки чорношкірого віце-президента США.

У прес-службі зазначили, що турне Харріс «зміцнить партнерські відносини США по всій Африці та сприятиме нашим спільним зусиллям щодо забезпечення безпеки та економічного процвітання».

Поїздка Харріс продовжила візити офіційних осіб США до Африки. Перша леді США Джілл Байден повернулася із поїздки на континент на початку цього місяця. Міністр фінансів Джанет Йеллен та посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд відвідали Африку на початку цього року. Державний секретар Антоні Блінкен цього тижня відвідає Ефіопію та Нігер, а президент Джо Байден, як очікується, відвідає континент наприкінці цього року.

  • 106
  • 13.03.2023 18:10

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода