Росіяни нібито знайшли американський безпілотник у Чорному морі: думають, як підняти

Читати цю новину російською мовою
Росіяни нібито знайшли американський безпілотник у Чорному морі: думають, як підняти
Фахівці міноборони РФ нібито змогли знайти американський безпілотник MQ-9 Reaper, що впав у Чорне море, в день події 14 березня.

Про це повідомило севастопольське видання ForPost із посиланням на інформоване джерело з міноборони.

За його інформацією, безпілотник знайдено на дні моря за 60 кілометрів від Севастополя на глибині 850–900 метрів.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

“На дно моря опустився підводний робот, який виявив MQ-9 Reaper на глибині близько 850-900 метрів. Неподалік цієї зони проходить глибоководна гілка газопроводу «Південний потік», – повідомив співрозмовник ForPost.

Він додав, що зараз в районі падіння літального апарату США на поверхні води чергує російський військовий корабель. Також охороняється зона периметра місця падіння безпілотника.

Російські фахівці виробляють рішення щодо подальших дій з підйому безпілотника з морського дна – необхідно буде задіяти засоби, які використовувалися при підйомах глибоководних підводних човнів, що затонули. Вони нібито є у розпорядженні армії та флоту, і зараз розробляється план, як їх використати.

Фахівець у розмові з ForPost зазначив, що міноборони РФ цікавить внутрішня електронна «начинка» безпілотника, а також його двигун.

У свою чергу, він не виключив, що США намагатимуться знищити безпілотник, використовуючи свої засоби, до його підняття на поверхню.

  • 465
  • 16.03.2023 17:25

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода