Пригожин придумав змову Путіна та Патрушева проти себе та ПВК “Вагнер”

Читати цю новину російською мовою
Пригожин придумав змову Путіна та Патрушева проти себе та ПВК “Вагнер”
Хазяїн ПВК "Вагнер" Євген Пригожин стверджує, що отримав питання від преси, яке розкриває змову президент Росії Володимира Путіна та секретаря Ради безпеки Росії Миколи Патрушева з метою підриву та "нейтралізації" групи "Вагнер".

Про це йдеться у щоденному зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Пресслужба Пригожина опублікувала 16 березня запит на коментар від російського видання «Независимая газета» із запитанням, чи знає Пригожин про дискусії між Путіним і Патрушевим щодо майбутнього групи “Вагнер”, які нібито мали місце.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Патрушев нібито сказав Путіну, що від “Вагнера” нічого не залишиться за півтора-два місяці. Далі стверджується, що Патрушев нібито висловив припущення, що після знищення «Вагнера» в Україні Пригожин спробує «об’єднати колишніх і решти активних бойовиків «Вагнера» під надуманим приводом», озброїти їх і «відправити на територію Росії для захоплення влади в прикордонних з Україною регіонах та можливим просуванням углиб країни».

У зв’язку з цим Патрушев нібито вже наказав спостерігати і контролювати пересування колишніх бойовиків «Вагнера», у зв’язку з чим Путін похвалив його зусилля щодо «нейтралізації Вагнера в цілому та Євгена Пригожина зокрема».

Пригожин у відповідь в аудіоролику сказав, що не чув про ці можливі переговори і не спостерігав спекуляцій у Telegram-каналах, зауваживши, що російські спецслужби мають працювати над нейтралізацією загроз для Росії незалежно від того, звідки вони виходять.

В ISW зазначили, що не виявили жодної інформації, що свідчить про те, що ці переговори мали місце, так само як і не зафіксували жодних спекуляцій на цю тему у російському інформаційному просторі.

«Независимая газета» не опублікувала коментар на своєму сайті, і жодних згадок про нього немає ніде, крім посилань на повідомлення пресслужби Пригожина.

«Відсутність зовнішніх підтверджень з цього питання дозволяє припустити, що Пригожин сфабрикував можливу змову, щоб продовжити кілька інформаційних операцій від імені «Вагнера» та своєї власної репутації», – вважають аналітики.

На їхню думку, ця ситуація явно ідентифікує Патрушева і, можливо, Раду безпеки Росії як ворогів групи “Вагнера”. Пригожин, схоже, створює ретельні інформаційні умови, аби звинуватити Патрушева у невдачах “Вагнера” і можливих репресіях проти групи, і навіть впроваджує придуманий сценарій, у якому “Вагнер” становить пряму загрозу Росії у країні.

«Ці зусилля, мабуть, є наступною еволюцією кампанії Пригожина проти російського військового істеблішменту, і Патрушев може стати наступною метою Пригожина після його узгоджених інформаційних кампаній проти Міністерства оборони та Генерального штабу Росії», – вважають у ISW.

  • 232
  • 17.03.2023 07:20

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода