Кім Чен Ин пригрозив США та Південній Кореї ядерним ударом і запустив ракету

Читати цю новину російською мовою
Кім Чен Ин пригрозив США та Південній Кореї ядерним ударом і запустив ракету
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин пригрозив застосувати ядерну зброю у відповідь на спільні військові навчання США та Південної Кореї, які нібито становлять ядерну загрозу для КНДР.

Як повідомила радіостанція «Голос Кореї», він зробив цю заяву після того, як запустив міжконтинентальну балістичну ракету Hwaseong-17 раніше у четвер.

«Найбільш нестабільна ситуація створюється на Корейському півострові через провокаційні та агресивні масштабні військові навчання, які проводяться американськими та південнокорейськими проксі проти КНДР», — йдеться у повідомленні.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

У цих серйозних обставинах 16 березня Центральна військова комісія Трудової партії Кореї ухвалила рішення щодо проведення навчального пуску МБР серії Hwaseong-17.

«Кім Чен Ин вкотре нагадав про сувору заяву… що ядерна зброя буде зустрінута ядерною зброєю, а відкрита конфронтація – відкритою конфронтацією», – наголошується в повідомленні станції.

Лідер КНДР також наголосив, що «готовність стратегічних збройних сил до швидкого реагування має суворо підтримуватись, щоб бути повністю готовими до збройних конфліктів та війн будь-якої форми».

Посилаючись на військових, південнокорейська агенція Yonhap також повідомила, що Північна Корея успішно запустила балістичну ракету у бік Японського моря. Запуск також підтвердила морська служба безпеки Японії.

Міністерство оборони Японії зазначило, що в районі падіння ракети не зафіксовано жодної шкоди судноплавству та авіації.

Відео польоту ракети було записано пілотом японського винищувача F-15.

  • 331
  • 17.03.2023 07:45

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода