В ЄС у росіян перестали приймати карти, випущені в інших країнах

Читати цю новину російською мовою
В ЄС у росіян перестали приймати карти, випущені в інших країнах
В Євросоюзі у російських "карткових туристів" стали виникати проблеми з оплатою картками, отриманими в інших країнах.

Про це повідомило VPost.

Видання розповіло, що деякі фірми з прокату автомобілів в Італії та Німеччині почали вимагати не тільки банківську карту, що діє, але й підтвердження на право легально перебувати в країні, банк якої видав цю карту.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Це створило великі проблеми «картковим туристам», які після припинення роботи Visa і Mastercard в Росії отримали карти банків сусідніх країн.

Один турист із Москви розповів, що зіткнувся з такою вимогою при спробі орендувати автомобіль в аеропорту Мілана з картою Visa, оформленою в Казахстані.

«У компанії Budget, у якої я забронював машину, тепер у правилах записано, що, крім карти, потрібно показати документ про право на резидентство в країні, яка видала картку. Менеджер сказав, що зараз через це проблеми із усіма російськими клієнтами. І налякав, що за їхньою інформацією, ці вимоги запроваджуватимуться у багатьох торгових та сервісних організаціях ЄС. У результаті довелося скористатися допомогою моєї супутниці, яка мала посвідку на проживання (ВНЖ) Італії та італійську карту», — сказав він.

  • 385
  • 17.03.2023 13:04

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода