Навчать стріляти та метати гранати: у Росії тисячі школярів відправлять на військові збори

Читати цю новину російською мовою
Навчать стріляти та метати гранати: у Росії тисячі школярів відправлять на військові збори
Дітей із 16 російських регіонів цієї весни та влітку відправлять на військово-патріотичні та історичні збори, де їх навчать стріляти з автомата Калашнікова, метати ручні гранати та маршувати.

Про це повідомило російське видання Верстка, проаналізувавши тендерну документацію.

У Москві через п’ятиденні збори пройдуть вісім тисяч школярів. У Санкт-Петербурзі, виходячи з документації, 12-денні збори протягом двох місяців проведуть для 650 учасників. З вимог до об’єкта проведення зборів випливає, що неповнолітніх навчатимуть стріляти, а також проводити з ними заняття зі стройової підготовки. Крім того, у програмі – змагання з лазертагу та проходження воєнізованої смуги перешкод.

У Бєлгороді для школярів проведуть військово-історичні збори «Армата». У них візьмуть участь понад чотири тисячі підлітків. У Бєлгородській області проведуть військові збори ще для 5400 школярів.

У Татарстані учнів десятих класів відправлять на п’ятиденні військові збори до місцевого центру «Патріот», де школярів навчать стріляти, метати гранати та ножі. Аналогічні збори проведуть і для дітей із Володимирської області, у них візьмуть участь 1000 школярів віком від 15 до 17 років.

Московська область влітку проведе «історико-патріотичні збори» для 370 дітей. Заявлена мета – формування «активної громадянської позиції, позитивного ставлення до Збройних Сил РФ, до служби в армії». Для цього навчатимуть, у тому числі, і стрільбі.

У травні-червні збори плануються у Брянській області, а у Ленінградській вони вже стартували.

  • 187
  • 17.03.2023 15:45

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода