У Зеленского прокоментували рішення про арешт Путіна Міжнародним судом

Читати цю новину російською мовою
У Зеленского прокоментували рішення про арешт Путіна Міжнародним судом
Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента Російської Федерації Володимира Путіна та уповноваженого з прав дитини РФ Марії Львової-Бєлової.

Про це написав глава Офісу президента Андрій Єрмак. Він уточнив, що російських злочинців підозрюють у незаконному примусовому переміщенні українських дітей.

За словами Єрмака, це означає, що Путін і Львова-Бєлова можуть бути заарештовані на території країн, які ратифікували Римський статут.

Також глава ОП нагадав, що Україна системно співпрацює з Міжнародним кримінальним судом.

Також працює Координаційна рада України з питань захисту та безпеки дітей, завданням якої є припинення насильницької передачі чи депортації дітей з України до рф та повернення і возз’єднання сімей відповідно до інтересів дитини та до міжнародного права.

“У провадженнях, які розслідуються в Україні зафіксовано понад 16 тис. випадків примусової депортації дітей. Справжні цифри можуть бути кратно більшими. 308 дітей наразі вдалося повернути. Це досить важкий процес, але ми працюємо над цим”, – зазначив Єрмак.

Нагадаємо, Міжнародний суд у Гаазі видав ордер на арешт Володимира Путіна за звинуваченням у військових злочинах в Україні.

  • 319
  • 17.03.2023 18:13

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода