Ченці полишають Києво-Печерську Лавру

Читати цю новину російською мовою
Ченці полишають Києво-Печерську Лавру
На Духовному соборі Києво-Печерського монастиря намісником було оголошено про те, що якщо хтось із братії бажає залишити обитель - насильно нікого не утримуватимуть, тож ченці почали покидати Лавру.

Про це написав церковний паблік Raskolam.net

Сам митрополит Павло, за деякими даними, переїжджає на Скит Лаври та влаштовується там.

Основна частина братії справді йде з монастиря. Розміщуватимуться по інших обителях або квартирах. Хтось їде додому.

“Є, однак, і ті, хто відмовляється залишати Лавру. Очевидно, саме вони стануть ядром нового «монастиря» у складі ПЦУ. Про це, до речі, вже заявив Єпіфаній, підтвердивши відомості про те, що з-поміж братії, що залишилася, обиратимуть нових «менеджерів» для Лаври”, – сказано в повідомленні.

Митрополія, синодальні відділи та інші церковні організації також йдуть хто-куди. Найважливіші структурні підрозділи будуть розміщені по парафіях та монастирях Києва, решта вирушить на “дистанційук”.

Київська Духовна Академія та Семінарія пішла у безстрокову відпустку. За різними даними, студентів також розмістять в одному з монастирів столиці, але це не точно.

Також зазначено, що зараз у Лаврі жвавий рух. Все приватне майно справді вивозиться із корпусів. Окремі майстерні вже розмістили оголошення про оренду приміщень.

  • 6752
  • 18.03.2023 17:52

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода