Сі Цзіньпін написав статтю перед візитом до Путіна: торкнувся війни в Україні

Читати цю новину російською мовою
Сі Цзіньпін написав статтю перед візитом до Путіна: торкнувся війни в Україні

Візит Сі Цзіньпіна до Росії триватиме з 20 по 22 березня

Голова КНР Сі Цзіньпін написав статтю про відносини Китаю з Росією, де розповів про цілі візиту до Москви, бачення «української кризи» та про багатополярність, як про «незворотню тенденцію».

Статтю лідера Китаю опубліковано в Російській газеті.

Більшість публікації присвячена відносинам Росії та Китаю та їхньому розвитку, “нев’янучій дружбі”, “упорному руху вперед”, всеосяжній і багатовекторній взаємодії” тощо.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Щодо війни в Україні, то Сі нагадав свій “мирний план”, сильно похвалив і частково повторив його головні ідеї.

«З початку минулого року спостерігається тотальне загострення української кризи. Китай на основі самої суті того, що відбувається, незмінно займає об’єктивну і неупереджену позицію, докладає активних зусиль до сприяння примиренню та мирним переговорам.

Озвучена мною низка видінь є основним принципом Китаю при українському врегулюванні. Йдеться, зокрема, про необхідність дотримуватися цілей та принципів Статуту ООН, поважати резонні стурбованості всіх держав у галузі безпеки, підтримувати всі зусилля, спрямовані на мирне врегулювання української кризи, та забезпечувати стабільність глобальних ланцюжків виробництва та постачання.

Опублікована нещодавно «Позиція Китаю щодо політичного врегулювання української кризи» з урахуванням раціональних занепокоєнь усіх сторін максимально відображає єдність поглядів світової спільноти на подолання української кризи.

Документ є конструктивним чинником у нейтралізації наслідків кризи та просуванні політичного врегулювання. Складні проблеми не мають простих рішень.

Ми переконані, що раціональний вихід із української кризи та шлях до міцного миру та спільної безпеки у світі знайдуться, якщо всі керуватимуться концепцією загальної, комплексної, спільної та сталої безпеки, продовжуватимуть діалог та консультації в рівноправному, розсудливому та прагматичному ключі”.

  • 475
  • 20.03.2023 06:56

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода