Україна провела контратаку в Бахмуті: росіяни чекають на контрнаступ

Читати цю новину російською мовою
Україна провела контратаку в Бахмуті: росіяни чекають на контрнаступ
Українські сили, ймовірно, провели локальну контратаку на південний захід від Бахмута на тлі зростаючих дискусій Росії щодо можливого контрнаступу України в районі цього населеного пункту.

Таку думку висловили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

На кадрах з геолокацією, опублікованих 19 березня, видно, що українські сили провели успішну контратаку на південний захід від н. п. Іванівське (6 км на захід від Бахмута) та відтіснили російські сили далі від траси Т0504 у цьому районі.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

В Інституті нагадали, що офіційний представник Східної групи військ України полковник Сергій Череватий повідомив, що 19 березня російські війська провели 25 атак у районі Бахмута, але, ймовірно, досягли лише незначних успіхів.

Російські джерела опублікували кадри від 18 березня, на яких нібито показана колона української бронетехніки вздовж траси Т0504 на південний захід від Костянтинівки (22 км на південний захід від Бахмута), і припустили, що українські сили готуються почати контрнаступальні операції на південь.

«Відомий російський міліблогер стверджував, що українські сили в даний час здатні активізувати контратаки, щоб стабілізувати лінію фронту навколо Бахмута», – сказано в зведенні ISW.

На думку експертів Інституту, зростаючі дискусії в РФ про неминучий контрнаступ України в районі Бахмуту свідчать про те, що росіяни все більше не впевнені у здатності своїх військових зберегти ініціативу навколо Бахмута.

  • 556
  • 20.03.2023 07:12

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода