Прем’єр Японії Кісіда їде до Зеленського на тлі візиту Сі Цзіньпіна до Путіна

Читати цю новину російською мовою
Прем’єр Японії Кісіда їде до Зеленського на тлі візиту Сі Цзіньпіна до Путіна
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда несподівано відвідає Україну і зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським - наступного дня після того, як китайський лідер Сі Цзіньпін зустрівся у Москві зі своїм російським колегою Володимиром Путіним.

Про це повідомило CNN.

Кісіда вже залишив Індію, де він зустрівся з прем’єр-міністром Нарендрою Моді, і тепер прямує до України, повідомляє японська громадська мовна компанія NHK.

Його поїздка – перший випадок, коли японський прем’єр-міністр відвідує країну або регіон з бойовими діями, що продовжуються, з часів Другої світової війни, повідомляє NHK. Це також буде перший візит до України азіатського члена групи G7 та перший візит союзника США до цього регіону.

“Подвійний візит Кісіди та Сі підкреслює глибокі розбіжності у Північно-Східній Азії щодо війни в Україні: Японія пообіцяла значну допомогу Києву, тоді як Китай залишається єдиним голосом, який підтримує все більш ізольованого Путіна, який зараз є світовим ізгоєм та підозрюваним військовим злочинцем”, – сказано у публікації.

Перед наростанням і глобальним впливом Китаю Японія і США в останні роки зблизилися, особливо в питаннях регіональної безпеки та співробітництва в галузі розвідки.

Японія також є членом «четвірки» – неформальної групи, яка займається питаннями безпеки, до якої входять Індія, Австралія та США.

  • 178
  • 21.03.2023 07:48

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода