Другий день Сі у Москві: сьогодні відбудуться головні події

Читати цю новину російською мовою
Другий день Сі у Москві: сьогодні відбудуться головні події
Основний день державного візиту голови КНР Сі Цзіньпіна в РФ стартує у вівторок, у Кремлі відбудуться переговори президента Росії Володимира Путіна та китайського лідера за участю делегацій.

Про це повідомило Інтерфакс.

Сі Цзіньпін приїхав до Москви напередодні, візит у понеділок розпочався з його переговорів з Путіним «тет-а-тет», які тривали чотири з половиною години.

Вівторок у Сі Цзіньпіна розпочнеться із зустрічі з прем’єр-міністром РФ Михайлом Мішустіним. Церемонія офіційної зустрічі президента РФ та голови КНР відбудеться у Великому Кремлівському палаці, початок заплановано на 15:00 за місцевим часом (14:00 за Києвом), потім відбудуться переговори у вузькому складі, а згодом у розширеному за участю двох делегацій.

За підсумками зустрічі відбудеться церемонія підписання документів, далі Путін та Сі Цзіньпін зроблять заяву для ЗМІ.

На завершення у Грановитій палаті відбудеться державний обід.

Також передбачено традиційний обмін пам’ятними подарунками.

На майбутніх переговорах у Кремлі, в яких візьме участь більшість членів уряду РФ, обговорюватиметься широкий спектр двосторонніх питань, у тому числі енергетика та військово-технічна співпраця, а також теми, що становлять взаємний інтерес.

За підсумками переговорів Путін і Сі Цзіньпін безпосередньо підпишуть два головні документи цього візиту. Перший – спільну заяву РФ і КНР «про поглиблення відносин всеосяжного партнерства та стратегічної взаємодії, що вступають у нову епоху».

Другий документ – спільна заява про план розвитку ключових напрямів російсько-китайського економічного співробітництва до 2030 року.

Крім двох основних документів у опрацюванні знаходиться пакет із різних галузей співробітництва.

  • 506
  • 21.03.2023 09:28

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода