Росія випередила Саудівську Аравію і стала найбільшим постачальником нафти в Китай

Читати цю новину російською мовою
Росія випередила Саудівську Аравію і стала найбільшим постачальником нафти в Китай
Росія обігнала Саудівську Аравію і стала найбільшим постачальником нафти в Китай за перші два місяці 2023 року - покупці скуповували нафту, що підпадає під санкції, з великими знижками.

Про це повідомило Reuters з посиланням на дані уряду Китаю.

Постачання з Росії в січні-лютому склали 15,68 млн. тонн, або 1,94 млн. барелів на добу, що на 23,8% більше у порівнянні з 1,57 млн. барелів на добу у відповідному періоді 2022 року, згідно з даними Головного митного. управління.

Минулого року Росія була другим за величиною постачальником сирої нафти до Китаю, відвантаживши 86,2 млн. тонн.

Імпорт саудівської нафти за двомісячний період склав 13,92 млн. тонн, що еквівалентно 1,72 млн. барелів на добу порівняно з 1,81 млн. барелів на добу роком раніше.

Саудівська Аравія була найбільшим постачальником Китаю в 2022 році, продавши 87,49 млн. тонн сирої нафти протягом року, що еквівалентно 1,75 млн. барелів на добу.

Західні санкції та обмеження цін на морську російську нафту після вторгнення Москви в Україну обмежили коло її покупців, що призвело до її значного здешевлення порівняно з міжнародними еталонами через вимушені дисконти.

Незалежні китайські нафтопереробні заводи, багато з яких базуються в провінції Шаньдун, опинилися серед головних бенефіціарів цієї зміни цінової політики.

Китайські нафтопереробні заводи використовують посередників для перевезення та страхування російської нафти, щоб уникнути порушення західних санкцій.

  • 240
  • 21.03.2023 12:10

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода