У Підмосков’ї запідозрили спалах сибірки

Читати цю новину російською мовою
У Підмосков’ї запідозрили спалах сибірки
Пацієнта з підозрою на сибірку госпіталізували в Підмосков'ї, що стало вже третім випадком на території Росії за тиждень.

Про це повідомило The Moscow Times.

Пацієнт приїхав до Московської області з Республіки Чувашії, де минулого тижня виявили випадки захворювання на сибірку. Він міг контактувати із хворими. За попередніми даними, його розмістил в інфекційному відділенні у Сергієвому Посаді.

На вусі пацієнта виступила пляма багряно-фіолетового кольору «з серозно-геморагічного характеру, що відокремлюється», заявили в МОЗ Чувашії. Такі симптоми свідчать про зараження сибіркою, пояснили у відомстві.

«Фахівцями управління негайно розпочато епідрозслідування. Організовано комплекс необхідних протиепідемічних заходів. За місцем перебування громадянина проведено дезінфекцію», – повідомили в Росспоживнагляді.

Перші випадки зараження сибіркою виявили 16 березня в селі Старе Акташеве Республіки Чувашії. Стан пацієнтів лікарі оцінювали як середньої тяжкості, але загрози їхньому життю не було. 17 березня у селі Старе Акташеве запровадили карантин.

  • 456
  • 22.03.2023 19:39

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода