Росіяни послабили наступ на Бахмут, але посилили на Авдіївку

Читати цю новину російською мовою
Росіяни послабили наступ на Бахмут, але посилили на Авдіївку

Українські захисники стримують ворожі атаки під Бахмутом і Авдіївкою

Темп російських операцій навколо Бахмута, схоже, сповільнюється на тлі повідомлень про те, що окупанти, можливо, намагаються розпочати наступ на інших напрямках, зокрема Авдіївському.

Про це сказано у свіжому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Там зазначили, що російські війська досягли незначних успіхів у південній частині Бахмута, а українські провели контратаки на південно-західних та північно-західних околицях міста 21 та 22 березня.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

22 березня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що наступальний потенціал російських військ у районі Бахмута знижується, також українські чиновники повідомляли про меншу кількість бойових зіткнень у самому місті в останні дні.

Прессекретар Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив 21 березня, що російські та українські сили продовжують приділяти пріоритетну увагу операціям навколо Бахмута і що росіяни можуть спробувати провести ще один наступ, можливо, у різних напрямках.

Міністерство оборони Великобританії також оцінило, що російські війська, можливо, втрачають імпульс у районі Бахмута, командування РФ передислокує підрозділи на інші напрямки.

“Російські війська наразі нарощують темп своїх наступальних операцій навколо Авдіївки з метою оточення, і не виключено, що це відбувається за рахунок обмеження операцій навколо Бахмута і наступу, що зупинився на Вугледарському напрямку”, – сказано в звіті.

ISW продовжує вважати, що російський наступ може спонукати українські сили піти з Бахмута та/або Авдіївки, хоча нині жоден із цих варіантів не видається ймовірним. Також аналітики припускають, що російські війська можуть розпочати або активізувати наступальні операції на нових напрямках, але це, ймовірно, принесе мало відчутних результатів, оскільки загальний весняний наступ військ РФ продовжує наближатися до кульмінації.

  • 141
  • 23.03.2023 07:07

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода