Десантіс назвав Путіна злочинцем, а Росію – бензоколонкою з ядерною зброєю

Читати цю новину російською мовою
Десантіс назвав Путіна злочинцем, а Росію – бензоколонкою з ядерною зброєю

Десантіс пояснив свої скандальні заяви тим, що його неправильно зрозуміли

Губернатор Флориди та можливий кандидат у президенти США Рон Деcантіс спробував прояснити свої недавні суперечливі висловлювання щодо війни в Україні.

Про це написало Wall Street Journal.

Виступаючи перед телеведучим Пірсом Морганом в інтерв’ю, яке буде показано в четвер на потоковому сервісі Fox Nation, Деcантіс заявив, що його висловлювання, в яких він назвав вторгнення «територіальною суперечкою», а не життєво важливим для інтересів США, були неправильно охарактеризовані.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Насправді Десантіс вважає, що РФ є бензоколонкою з ядерною зброєю, Путін – військовий злочинець, а Україна має всі права захищатися та повернути усі окуповані території. При цьому він додав, що його попередні слова стосувалися його позиції проти збільшення американської залученості у війну в Україні.

«Очевидно, що Росія вторглася. Це було неправильно… Вони вторглися до Криму та захопили його у 2014 році. Це було неправильно», – сказав губернатор.

Він також назвав Китай більшою загрозою, ніж Росія, і додав, що США мають зосередитися на «стримуванні зростання та підйому Китаю».

Деcантіс розглядається як ймовірний кандидат у президенти від Республіканської партії у 2024 році, а його минулі висловлювання викликали ажіотаж серед консерваторів, які все частіше задаються питанням про десятки мільярдів, які США надали Україні як допомогу у сфері безпеки.

  • 168
  • 23.03.2023 10:38

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода