Трамп може стати першим екс-президентом США, якому висунуть низку звинувачень

Читати цю новину російською мовою
Трамп може стати першим екс-президентом США, якому висунуть низку звинувачень
Юридичні проблеми колишнього президента Дональда Трампа наростають, що може призвести до пред'явлення низки звинувачень у межах кількох поточних розслідувань.

Про це повідомляє CNN.

Такий історичний поворот подій може призвести до першого в історії обвинувального висновку проти колишнього президента США, що стане серйозним випробуванням для правових та управлінських інститутів Америки, вважає видання.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Правові хмари навколо Трампа стають дедалі темнішими, про що свідчить недавнє рішення, яке змусило його адвоката дати свідчення перед великим журі присяжних у справі, пов’язаній із секретними документами.

Крім того, Трампа незабаром може бути звинувачено в порушенні законів про фінансування виборчих кампаній і виплату грошей «під шумок» зірці фільмів для дорослих Стормі Деніелс.

Ще одне розслідування в окрузі Фултон, штат Джорджія, розглядає можливість пред’явлення звинувачень у рекеті та змові у зв’язку зі спробами Трампа скасувати результати президентських виборів 2020 року.

Спеціальний адвокат Джек Сміт також розслідує спробу Трампа вкрасти вибори та влаштувати заколот у Капітолії США, включаючи звинувачення у перешкоджанні правосуддю та неправильному поводженні із секретними документами.

Видання зауважило, що юридична небезпека, з якою стикається Трамп, може не лише призвести до обвинувального висновку, а й відштовхнути виборців, розчарованих його хаотичним керівництвом.

“Минуло більше двох років після відходу Трампа з посади президента, а країна все ще бореться з політичними та юридичними травмами його правління. Події останніх днів говорять про те, що на Америку може чекати ще один виток потрясінь, оскільки юридичні проблеми Трампа можуть досягти своєї кульмінації”, – йдеться у публікації.

  • 273
  • 23.03.2023 14:54

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода