Всесвітня легкоатлетична асоціація заборонила трансгендерам участь у змаганнях

Читати цю новину російською мовою
Всесвітня легкоатлетична асоціація заборонила трансгендерам участь у змаганнях
Рада Всесвітньої легкоатлетичної асоціації (World Athletics) заборонила трансгендерним жінкам брати участь у міжнародних змаганнях.

Як повідомило Independent, про це заявив президент World Athletics Себастьян Коу

Керівний орган ухвалив рішення не допускати до змагань жінок-трансгендерів чоловічої статі та спортсменів з відмінностями у статевому розвитку (DSD).

Рішення було ухвалено  після того, як у січні World Athletics провела консультації з федераціями-членами щодо зміни правил, наполягаючи на тому, що вони будуть «наслідувати наукові дані… щоб захистити жіночу категорію, зберегти справедливість наших змагань і залишатися настільки інклюзивними , наскільки це можливо».

За словами Коу, це «важке» рішення про зміну правил набуде чинності з 31 березня.

«Рада погодилася виключити спортсменів-трансгендерів із чоловіків у жінки, які пройшли через чоловіче статеве дозрівання, із змагань світового жіночого рейтингу з 31 березня цього року», – сказано у заяві.

«Ми, як і раніше, дотримуємося думки, що справедливість щодо спортсменок має бути перевищує за всі інші міркування. У цьому ми керуватимемося науковими даними про фізичну працездатність і перевагу чоловіків, які неминуче розвиватимуться найближчими роками», – пояснив Коу.

  • 233
  • 23.03.2023 20:34

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода