Пригожин спростував твердження Кремля про війну з НАТО в Україні

Читати цю новину російською мовою
Пригожин спростував твердження Кремля про війну з НАТО в Україні

Пригожин засумнівався в наявності "нацистів" в Україні

Засновник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин спростував твердження Кремля про те, що Росія воює з НАТО в Україні, і засумнівався, що насправді там є нацисти, як постійно стверджує російська пропаганда.

Про це сказано у свіжому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

За словами Пригожина, Росія воює «виключно з українцями», які оснащені наданою НАТО технікою та деякими «русофобськими» найманцями, які добровільно підтримують Україну, але не представляють саме НАТО.

Пригожин також зазначив, що російські чиновники, швидше за все, знали, що альянс запропонує Україні військову допомогу, оскільки «смішно думати, що коли [Росія] вирішила провести цю спеціальну військову операцію, вона не враховувала допомогу НАТО Україні».

Також засновник Вагнера засумнівався щодо мети “спецоперації” з «денацифікації» України, бо не знає, чи є в Україні «нацисти».

Пригожин також зазначив, що Росія «демілітаризує» Україну лише тоді, коли всіх українських військових буде знищено, стверджуючи, що ці зусилля продовжуються, але неясно, чи будуть вони успішними.

Також він додав, що Росія може уникнути виснажливої затяжної війни, вирішивши зараз, які саме кордони вона хоче захопити.

Пригожин також закликав російських військових та ЗМІ припинити недооцінювати українські сили та брати участь у внутрішніх конфліктах.

«Пригожин фактично відкинув довоєнні та післявоєнні заяви Кремля про те, що Росії необхідно захищатися від загрози НАТО в Україні, і підірвав необхідність досягнення заявлених максималістських цілей президента Росії Володимира Путіна для цього вторгнення», – резюмували в ISW.

  • 547
  • 24.03.2023 06:30

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода