КНДР провела випробування підводного ядерного безпілотника, який спричиняє цунамі

Читати цю новину російською мовою
КНДР провела випробування підводного ядерного безпілотника, який спричиняє цунамі

Кім Чен Ин був присутній на випробуваннях "таємної зброї"

Північна Корея провела підводний вибух "ядерного безпілотного підводного бойового корабля" та імітацію повітряного вибуху ядерної боєголовки на стратегічній крилатій ракеті у присутності лідера країни Кім Чен Іна.

Про це повідомило Yna.

Північна Корея завершила розробку підводної ядерної зброї, яку вона розпочала 11 років тому, та провела останнє випробування. Це перший випадок, коли Пхеньян розкрив інформацію про випробування підводної ядерної зброї.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

«21 березня атомний безпілотний підводний ударний корабель, який був поставлений на навчання біля узбережжя повіту Рівон провінції Хамген, досяг цільової точки у водах затоки Хонвон, яка імітує ворожий порт», – сказано в повідомленні.

Вдень 23 березня, провівши під водою 59 годин 12 хвилин на глибині 80-150 метрів, випробувальна бойова частина була підірвана.

На Восьмому з’їзді Трудової партії Кореї два роки тому нова «таємна зброя» була названа «ядерним безпілотним підводним ударним катером «Цунамі». З того часу пройшло більше 50 його випробувань.

«Завдання підводної ядерної стратегічної зброї полягає в тому, щоб потай увійти в оперативні води та створити надпотужне радіоактивне цунамі за допомогою підводного вибуху для знищення ворожих корабельних груп і ключових оперативних портів. Ядерний безпілотний підводний ударний катер може бути запущений з будь-якого узбережжя, порту або над судна», – сказано у публікації.

“Крім того, 22 березня підрозділи стратегічних крилатих ракет провели навчання з відпрацювання тактичних ядерних ударних завдань. Стратегічні крилаті ракети були оснащені випробувальною бойовою частиною, що імітує ядерну бойову частину», – повідомило агентство, додавши, що «дві стратегічні крилаті ракети типу «Стріла-1″ і дві «Стріла-2″ пролетіли еліптичними траєкторіями, що імітують відстані 1500 км і 1800 км над Східно-Корейським морем.

  • 142
  • 24.03.2023 06:56

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода