Казахстан обмежить паралельний імпорт до Росії

Читати цю новину російською мовою
Казахстан обмежить паралельний імпорт до Росії
У Казахстані з 1 квітня має запрацювати система, яка в онлайн-режимі відстежуватиме весь ланцюжок переміщення товарів від кордону до кордону, щоб не допустити обходу накладених на Росію санкцій.

Про це пише Financial Times із посиланням на високопоставлені джерела.

«Ми розуміємо всі ризики вторинних санкцій, тому уважно стежимо за нашою взаємною торгівлею з усіма партнерами», – сказав чиновник, додавши, що Казахстан «постійно працює над зниженням ризиків» паралельного імпорту.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Видання нагадало, що Казахстан має найдовший сухопутний кордон з Росією серед країн Центральної Азії. У 2022 р. республіка зіткнулася з різким збільшенням експорту на російський ринок, який має проблеми з поставками багатьох імпортних товарів (наприклад, побутової техніки) через санкції.

«Казахстан, який є одним із найближчих партнерів Росії через свої історичні та культурні зв’язки, не вводив з нею жодних санкцій чи обмежень у торгівлі. Але при цьому підтримує тісні торговельні відносини з ЄС», — пише Financial Times, наголошуючи, що після початку війни в Україні Казахстан змушений «балансувати на дипломатичному канаті», щоб зберегти зв’язки з Росією та не зашкодити своїм відносинам із Європейським Союзом.

  • 239
  • 24.03.2023 09:07

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода