Європейський центральний банк домагається від Raiffeisen Bank відходу з Росії

Читати цю новину російською мовою
Європейський центральний банк домагається від Raiffeisen Bank відходу з Росії
Європейський центральний банк чинить тиск на австрійський Raiffeisen Bank International, щоб той звернув свій високоприбутковий бізнес у Росії.

Про це повідомило Reuters з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією.

Тиск чиниться після того, як високопоставлений представник США із санкцій висловив стурбованість із приводу бізнесу Raiffeisen у Росії під час візиту до Відня минулого місяця.

Тиск із боку Вашингтона та ЄЦБ підвищує ставки для Австрії та її другого за величиною банку, який відіграє ключову роль у російській економіці, зазначило Reuters.

Хоча ЄЦБ не вимагає від Raiffeisen негайно залишити країну, він хоче отримати план дій зі згортання бізнесу, сказали агентству два співрозмовники. Одне джерело уточнило, що такий план може містити продаж або закриття російського банку.

«Ми просили банки продовжувати уважно стежити за бізнесом у Росії, а в ідеалі – скоротити його і згорнути, наскільки це можливо», – сказав представник ЄЦБ, додавши, що відколи Москва почала вторгнення в Україну, він проводить аналогічну роботу з усіма зацікавленими установами.

Raiffeisen, однак, поки що не збирається представляти такий план, а деякі австрійські урядовці розглядають рекомендації Центробанку як необґрунтоване іноземне втручання.

Представник Raiffeisen заявив, що компанія вивчає варіанти розвитку свого бізнесу в Росії, «включаючи ретельно продуманий вихід» і що вона «прискорює» свою оцінку, додавши, що вже скоротили програми кредитування в РФ.

  • 220
  • 24.03.2023 11:36

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода