Ситуація на фронті нагадує 1943 рік: росіяни можуть спробувати повторити Курську битву

Читати цю новину російською мовою
Ситуація на фронті нагадує 1943 рік: росіяни можуть спробувати повторити Курську битву
Ситуація на фронті зараз нагадує події 1943 року - всі хочуть знати, коли наступить переломний момент і на чию користь він буде.

Таку думку висловив начальник Генерального штабу — головнокомандувач Збройних Сил України у 2014−2019 роках, а зараз провідний науковий співробітник науково-дослідного інституту ЗСУ генерал Віктор Муженко в інтер’вю “Фактам”.

Він зазначив, що не зовсім розділяє поверхове ставлення до російських спроможностей — ніби вони повністю вичерпали свій потенціал.

“Вважаю, що там ще є певний ресурс. Виникає питання: коли він буде накопичений до тієї міри, щоб реалізувати якусь більш-менш значущу операцію, яка їм конче потрібна на фоні поразок і неспроможності за рік продемонструвати свої навіть тактичні перемоги?” – сказав генерал.

Також він додав, що цього року росіяни святкуватимуть 80-річчя Курської битви, яка стала корінний перелом у східній кампанії, якщо не взагалі всієї  Другої світової війні.

Ця битва тривала з 5 по 23 липня 1943 року, після чого відбувся наступ радянської армії і як наслідок її вихід по рубежу річки Дніпро. А 23 серпня був звільнений Харків.

Муженко звернув увагу, що це відбувалось на території, де й зараз точаться або можуть бути бої. За словами генерала, ця місцевість не дуже змінилася з того часу, за виключенням, можливо, появи інфраструктурних об’єктів.

“Враховуючи російський символізм, їхні ідеологеми «деды воевали», «можем повторить», можуть існувати плани, які якраз вкладаються в таку ідеологічну обгортку. От така ситуація виникає”, – резюмував Муженко.

  • 453
  • 25.03.2023 11:24

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода