Нетаньяху може оголосити про призупинення судової реформи, але боїться розпаду коаліції.

Читати цю новину російською мовою
Нетаньяху може оголосити про призупинення судової реформи, але боїться розпаду коаліції.
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху мав зробити заяву по телебаченню в понеділок вранці про зупинення судової реформи на тлі масових протестів у країні.

Про це повідомило Reuters.

Але на тлі повідомлень про те, що його націоналістично-релігійна коаліція ризикує розпастись, ізраїльські телеканали заявили, що заява відкладена.

Раніше джерело в партії прем’єра «Лікуд» та інше джерело, тісно пов’язане із законодавством, заявили, що Нетаньяху призупинить судову реформу, яка спровокувала одні з найбільших в історії Ізраїлю акції протесту.

«Заради єдності народу Ізраїлю, заради відповідальності я закликаю вас негайно зупинити законодавчий процес», — написав президент Ісаак Герцог у Twitter.

Попередження Герцога, який має стояти вище політики і чия функція здебільшого носить церемоніальний характер, наголосило на занепокоєнні, викликаному розбіжностями через заплановану реформу.

Цьому передувала драматична ніч багатотисячних протестів у містах по всьому Ізраїлю після оголошення Нетаньяху про звільнення міністра оборони Йоава Галланта.

На день раніше Галлант звернувся по телебаченню із закликом до уряду припинити реформу судової системи, попередивши, що глибокий розкол, який він викликав в ізраїльському суспільстві, впливає на збройні сили та загрожує національній безпеці.

  • 135
  • 27.03.2023 12:12

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода