Росія кинула елітних вагнерівців у наступ на Авдіївку

Читати цю новину російською мовою
Росія кинула елітних вагнерівців у наступ на Авдіївку
Російське військове керівництво, ймовірно, направило частину елітних підрозділів ПВК “Вагнер” для наступу на Авдіївку, щоб закріпити нещодавні обмежені тактичні успіхи у цьому районі.

Про це сказано у свіжому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Там нагадали, що прессекретар сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський заявив 25 березня, що за прогнозами української розвідки, «Вагнер» може з’явитися на Авдіївському напрямку.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Крім того, 26 березня російський користувач ВК розмістив некролог, в якому повідомляється про загибель бійця групи «Вагнер» Євгена Мальготіна в Авдіївці 20 березня. У некролозі стверджується, що Мальготін мав попередній військовий досвід і воював у складі 2-го російського добровольчого загону Армії Республіки Сербської (зазвичай званої Армією боснійських сербів) в 1992 р. На думку аналітиків ISW, Мальготін був досвідченим бійцем і, ймовірно, входить до еліти сил спеціальних операцій «Вагнера».

Незважаючи на те, що Вагнер задіяв в операціях під Бахмутом здебільшого сили, які складаються з засуджених, у різних точках України, ймовірно, є контингент більш висококласних бойовиків, вважають в Інституті.

Там також припустили, що останніми тижнями російське військове керівництво вирішило направити деяких бійців «Вагнера» до району Авдіївки для підтримки виснажених та менш якісних бійців ”ДНР” у їхніх спробах взяти населений пункт.

Якщо такі бійці «Вагнера» билися в районі Авдіївки, їхня участь може допомогти пояснити обмежені тактичні успіхи, досягнуті в цьому районі за останній тиждень, резюмували в ISW.

  • 219
  • 28.03.2023 07:40

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода