США готуються до можливого конфлікту з Китаєм та Росією у космосі

Читати цю новину російською мовою
США готуються до можливого конфлікту з Китаєм та Росією у космосі
Пентагон готується до майбутнього конфлікту в космосі з Росією та Китаєм, які загрожують американським супутникам ракетами та лазерами.

Про це пише WSJ.

Цього місяця Білий дім запропонував річний бюджет Космічних сил США у розмірі 30 мільярдів доларів, що майже на 4 мільярди більше, ніж торік, і більше, ніж для інших служб, включаючи ВПС та ВМС.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Видання зазначило, що космос стрімко стає переповненим: кількість об’єктів, що відстежуються, на орбіті в даний час перевищує 48 000, що більш ніж подвоїлося за останні чотири роки.

США, Китай та Росія підписали в ООН документ щодо використання космічного простору з мирною метою, включаючи наукову роботу. Однак усі троє мають значні військові активи в космосі.

За словами представників Пентагону, в космосі погрози з боку Китаю варіюються від ракет або лазерів наземного базування, які можуть знищити або вивести з ладу американські супутники, до глушіння та інших кіберперешкод у космосі.

Китай вклав значні кошти у свою космічну програму, створивши орбітальну станцію з екіпажем, розробивши наземні протисупутникові ракети та лазери, а також розширивши можливості спостереження. Це частина його ширших військових цілей, суть яких у тому, щоб унеможливити доступ противника до своїх космічних ресурсів.

Під час війни в Україні Росія висловила готовність атакувати космічні об’єкти, у тому числі комерційні системи зв’язку, що спонукало США до найшвидшої розробки тактики ведення бойових дій у космосі.

Раніше Росія показово знищила один із своїх супутників ракетою наземного базування. США заявили, що будь-яка атака на комерційні супутники буде зустрінута відповідною відповіддю.

Видання також зазначило, що Пентагон вирішив перейти від невеликої кількості супутників розміром зі шкільний автобус до значного угруповання із сотень дрібніших.

  • 623
  • 29.03.2023 07:40

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода