Росіяни в Бахмуті просунулися на 5% за тиждень: яку частину міста вже захоплено

Читати цю новину російською мовою
Росіяни в Бахмуті просунулися на 5% за тиждень: яку частину міста вже захоплено

Окупанти контролюють близько 65% Бахмуту

За останні сім днів російські сили просунулися ще на п'ять відсотків у Бахмуті та нині займають приблизно 65 відсотків міста.

Про це йдеться у зведенні американського Інституту з вивчення війни (ISW).

Там також зазначено, що сили ПВК “Вагнер”, ймовірно, захопили промисловий комплекс AZOM у північній частині Бахмута та продовжують просуватися вперед у межах міста.

28 березня російські міліблогери заявили, що бійці «Вагнера» захопили комплекс AZOM і працюють над очищенням території від українських сил, що залишилися. Ці заяви в цілому узгоджуються з наявними візуальними доказами російської присутності у комплексі AZOM.

Так, геолокаційні кадри, опубліковані 26 березня, показують військового кореспондента російського агентства РИА «Новости», що пересувається територією комплексу з видимою легкістю, що вказує на те, що «Вагнер», ймовірно, контролює достатньо території заводу, щоб розмістити представників ЗМІ у відносній безпеці.

Кореспондент РИА “Новости” Сергій Шилов додатково відвідав AZOM 28 березня та повідомив, що бої перемістилися у промислову зону на південь від AZOM.

Декілька російських мікроблогерів також стверджували 28 березня, що бійці “Вагнера” просунулися ближче до центру Бахмута, взяли під контроль міський ринок і досягли Палацу культури.

На думку аналітиків ISW, ці заяви правдоподібні, враховуючи геолокаційні візуальні докази просування вагнерівців до центру міста, опубліковані 28 березня, а також кадри бойових дій української піхоти, яка веде перестрілку зі стрілецької зброї з російськими силами в районі Палацу культури та центрального ринку в центрі.

Ймовірно, «Вагнер» прагне закріпити успіхи в північній та центральній частинах міста, щоб просунутися до центру та розширити зону контролю на захід Бахмуту.

  • 295
  • 29.03.2023 08:27

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода