Наступника Путіна узгоджуватимуть із Китаєм: Пекін бере Москву під зовнішнє управління

Читати цю новину російською мовою
Наступника Путіна узгоджуватимуть із Китаєм: Пекін бере Москву під зовнішнє управління
Зростання залежності Росії від Китаю призведе до зовнішнього управління внутрішньою політикою РФ, що передбачає зокрема схвалення Пекіном наступника нинішнього президента РФ Володимира Путіна.

Таку думку у колонці для «МО» висловив російський політолог та ексспічрайтер Путіна Аббас Галлямов.

«Колись Сталін вибирав лідера китайської Компартії і казав йому, як поводитися. Тепер настав час повертати борги», – пояснив він.

На думку Галлямова, Путін чіплятиметься за владу до останнього, «а ось Сі Цзіньпін може в якийсь момент зайняти з цього питання іншу — відмінну від путінської — позицію».

Політолог зазначив, що інтереси російського та китайського лідерів не зовсім збігаються: Путіна насамперед хвилює власне майбутнє, а Сі — майбутнє режиму. Поки що це синоніми, але в майбутньому ці поняття можуть виявитися далеко не ідентичними. Як відомо, правитель, що пересидів зайвого, нерідко виявляється головним фактором, що веде до революції, нагадав експерт.

Він також зазначив, що в міру ослаблення Путіна Сі поступово перетвориться на головний центр тяжіння для російських еліт. Більше того, лідер Китаю вже публічно висловився щодо виборів в РФ, зафіксувавши готовність брати участь у російському внутрішньополітичному процесі.

  • 183
  • 29.03.2023 15:37

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода