Із пасажирських перевізників Харківщини підлеглі Синегубова збирають данину

Читати цю новину російською мовою
Із пасажирських перевізників Харківщини підлеглі Синегубова збирають данину
Група чиновників у Харківській області монополізує ринок пасажирських перевезень, викидаючи з ринку усіх незгодних платити їм данину. Про це розповідають самі перевізники, які зіштовхнулася із терором.

За схемами незаконного збагачення і тиском на підприємців стоять кілька високопосадовців Харківської ОВА та відомий своєю проросійською позицією депутат Харківської міськради Ігор Аріх.

Серед чиновників, що встановили перевізникам данину, голова Управління транспорту ХОВА Володимир Наконечний і керівник відділу з питань безпеки на транспорту Андрій Тимчук.

Володимир Наконечний у 2020 році зі скандалом був звільнений з Департаменту економіки і міжнародних відносин колишнім очільником ХОДА Олексієм Кучером. Відсидівшись у Полтаві в «Укртрансінспекції», куди його взяв під свою опіку і дав притулок Андрій Тимчук (на той момент керівник Слобожанського міжрегіонального управління «Укртрансбезпеки»), та перевівши подих, згодом він знову повернувся до Харківщини за допомогою Тимчуків.

Айна Тимчук, (на той момент голова Харківської ОДА) своїм розпорядженням створила ціле Управління транспорту та призначила на посаду начальником Управління цього самого Володимира Наконечного, який і досі ним керує. В цей самий час, чоловік Айни Тимчук очолює відділ Державного нагляду (контролю) з безпеки на транспорті, а тому працює з Наконечним пліч-о-пліч.

Робота ця зводиться до того, щоб збирати данину з перевізників та витісняти з ринку усіх незгодних, замінюючи їх на свої підконтрольні фірми. Зокрема, і на компанію  ТОВ «Трансмейл-2012», що належить депутату Харківської міськради Ігорю Аріху.

Розмір встановленої данини для перевізника – 1000 грн з кожного авто, з наявних у підприємства. При цьому, «платити треба і Наконечному і окремо Тимчуку».

Із тими, хто проти раніше розправлялися шляхом блокування участі компаній-перевізників у конкурсі.  А зараз, коли конкурси (на час дії воєнного стану) скасовані, винайшли нову схему.

​«Її суть зводиться до того, що Управління транспорту разом із відділом  Державного нагляду (контролю) з безпеки на транспорті виїжджають на рейдову перевірку, шукають будь-які формальні порушення у перевізника та звісно формально їх знаходять, виписують приписи на усунення цих порушень (при цьому Управління транспорту в приписах не вказує у чому саме порушення, а лише послуговується загальними фразами про нібито «порушення законів»). А коли таких псевдо-порушень налічується вже  три або більше, то Наконечний в односторонньому порядку розриває договір з перевізником. На маршрут миттєво призначається новий підконтрольний йому перевізник», – розповідають учасники ринку.

У такий спосіб підлеглі керівника ОВА  монополізують пасажирські перевезення у Харківській області. І сам Олег Синегубов їм жодним чином не протидіє.

Нагадаємо, що депутат Харківської міськради Ігор Аріх від початку війни покинув Харків та виїхав на західну Україну. Крім того, журналісти нещодавно з’ясували, що Аріх працевлаштований у Криму. Фото його трудової книжки із відповідним записом опубліковане у мережі. На такий факт в СБУ поки ніяк не відреагували.

  • 1224
  • 29.03.2023 16:00

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода