Єгипет збирався таємно постачати Росії ракети та снаряди

Читати цю новину російською мовою
Єгипет збирався таємно постачати Росії ракети та снаряди
Президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі у лютому планував виробити 40 тис. ракет для постачання Росії та доручив чиновникам тримати у таємниці виробництво і відвантаження ракет, "щоб уникнути проблем із Заходом".

Про це повідомило The Washington Post із посиланням на злиті в мережу секретні документи США.

У частині секретного документа, який датується 17 лютого, підсумовуються ймовірні розмови між Сісі та високопоставленими єгипетськими військовими, а також згадуються плани про постачання до Росії артилерійських снарядів і пороху. У документі Сісі доручає чиновникам тримати у таємниці виробництво і постачання ракет, «щоб уникнути проблем із Заходом».

Видання отримало документ з масиву зображень секретних файлів, розміщених у лютому і березні на Discord, популярному серед геймерів додатку для спілкування в чаті. Раніше про документ не повідомлялося.

Представник уряду США, який говорив з виданням на умовах анонімності, заявив, що «нам нічого не відомо про виконання цього плану». «Ми не бачили, щоб це (поставки з Єгипту до РФ ракет – ред.) відбувалося», – зазначив він.

WP наголошує, що «надання зброї Росії для війни в Україні стало б потенційно вибухонебезпечним гамбітом для Єгипту, який, незважаючи на поглиблення зв’язків з Москвою, залишається зацікавленим у партнерстві зі США, які протягом десятиліть надають країні понад 1 мільярд доларів на рік у вигляді допомоги в галузі безпеки».

  • 206
  • 11.04.2023 06:54

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода